BALASAN DARI KOMEN PEMBACA

Terlebih dahulu saya memohon ampun maaf kepada semua yang memberi komen, kerana lambat membalas komen anda… tidak lupa juga saya mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua pelayar blog dan yang memberi komen….

Baiklah…. saya merakamkan juta terima kasih… kepada yang bergelar nama OUN PAGUN TAKA… yang banyak memberi komen kepada ertikel dalam blog ini, begitu juga kepada WAHED, AZMIL AHUD dan NANIE yang memberi komen menyokong kewujudan blog tidong… tak lupa juga kepada CICIT PANGIRAN DIGADONG… jutaan terima kasih kepada anda semua…

Komen : OUN PAGUN TAKA
Terima kasih kepada saudara, yang banyak memberi komen tentang kaum tidong ini, apa yang harapkan ramai lagi memberi komen yang bernas…

Komen : WAHED
Terima kasih saudara, kerana menyokong kehadirian blog tidong, saya akan berusaha untuk memperbanyakkan lagi ertikal tentang kaum tidong, untuk pengetahuan jenerasi kaum tidong di sabah.

Komen : AZMIL AHUD
Terima kasih saudara, itulah yang saya mampu lakukan untuk masyarakat tidong di sabah..

Komen : NANIE
Sebenarnya kaum tidong sudah lama bertapak di sabah, namun kurang diberi perhatian oleh pemimpin masa kini.

Komen : HAKIMIN
Saya harap saudara terus mengikut perkembangan kaum tidong melalui blog ini…. terima kasih saudara.

Komen : RIEN
Menang benar kaum tidong mempunyai kaitan dengan kaum bajau… apabila nenak moyang kita berkawin dengan kaum bajau ketika dulu. dan asal usul kaum tidong dari Bulungan Indonesia… setelah berhijarah ke pulau Borneo ( kini Sabah ) di abad ke 17, mereka sudah menjadi penduduk kepulauan Borneo.

Komen : CICIT PENGIRAN DIGADONG
Jutawan terima kasih kepada saudara, atas beberap komen yang membina.. diharap sama-samalah memertabatkan kaum tidong..

Untuk makluman anda, kini kaum tidong di negeri Sabah boleh berlindung dibawah Persatuan Tidong yang baru sahaja didaftar. di mana Presiden kita ada lah YB. Datuk Juslie Ajirul, Ahli Parlimen Libaran Sandakan, Timbalan Presiden pula Tuan Hj. Ismail Ahim dari Tawau.

Sekali lagi saya merayu kepada pembaca blog ini…. yang mempunyai talian kaum tidong boleh menghantar makluman kepada saya di e-mail : umaryusof@yahoo.com atau umaryusof@inform.gov.my, boleh menghubungi saya di talian 016-5885723 atau 013-5483539

Untuk memudahkan pihak persatuan mengumpul masyarakat kaum tidong di negeri Sabah,

Terima Kasih pembaca…

Advertisements

6 Respons to “BALASAN DARI KOMEN PEMBACA”

 1. Afizah Apang Says:

  Salam…saya afizah dari Tawau. Syabas dan tahniah, saya ucapkan kerana memncipta blog khas untuk suku kaum tidong. Setelah membaca blog ini saya berasa bangga kerana ada juga blog yang menceritakan asal-usul kaum tidong ini. Marilah kita bersama-sama mengekalkan warisan kaum tidong agar tidak ditelan dek zaman.

 2. Afizah Apang Says:

  Salam…saya afizah dari Tawau. Syabas dan tahniah, saya ucapkan kerana memncipta blog khas untuk suku kaum tidong. Setelah membaca blog ini saya berasa bangga kerana ada juga blog yang menceritakan asal-usul kaum tidong ini. Marilah kita bersama-sama mengekalkan warisan kaum tidong agar tidak ditelan dek zaman.

 3. Baharun Hanafiah Says:

  Syukur. Satu cara mengangkat martabat bangsa Tidung kita mesti bersatu.

 4. alfatihah bt pakcik aji( Hj. Ismail Ahim)…..semoga roh mu d cucuri rahmat dan di tempatkan tempat org2 yg beriman…
  amin…

 5. assalammualaikum wr.wb.Buat Tidongboy Blog ini sangat berguna buat kita kaum tidong dimana saja berada moga terus berkepanjangan hingga kaum ini setara dengan kaum lebih maju

 6. salam buat semua..tahniah tidongboy kerna wujudnya blog ni,saya cadangkan pada tidongboy datang lah ke kg mentadak baru di pulau sebatik dan berhubung lah dengan ketua kg kami KK Abdullah Bin Tahir untuk berjumpa dengan penduduk kg yang majoriti dari suku Tidong.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: